december, 2022

don22dec12:0020:00饾棟贸饾椆饾棶饾棷贸饾椄饾棶饾棾饾椆贸冒饾椂冒 (Kerst-boekenvloed)Deel je boek

Tijd

(Donderdag) 12:00 - 20:00

Evenement Details

Dit is het IJslandse woord voor de enorme hoeveelheid boeken die uitgebracht worden in de periode voor Kerst. Ofwel 鈥滒潡烉潡拆潡筐潣饾榿-饾棷饾椉饾棽饾椄饾棽饾椈饾槂饾椆饾椉饾棽饾棻鈥.
In IJsland is het traditie elkaar een boek te geven op kerstavond.
De rest van de avond wordt dan lekker in het gekregen boek gelezen onder het genot van chocolade!
饾棭饾棙饾棩饾棪 gaat aan die traditie een duurzame slinger geven, want waarom nieuw kopen? Liever weggeven of ruilen!
Heb je een boek in de kast staan dat je de moeite van het lezen waard vond 茅n je wil er graag iemand anders blij mee maken? Omdat je boeken vaak toch maar 茅茅n keer leest en omdat geven leuk is!
Hoe? 鈥 Pak het boek (of boeken) in met hergebruikte materialen. Laat je fantasie de vrije loop, want het krijgen van een met aandacht ingepakt cadeautje is ook leuk! Heb je geen materialen kom dan bij VERS je boek inpakken.
鈥 Maak een 鈥榯easer鈥 over de inhoud. Vermeld hierin o.a. het genre en probeer met aantal woorden de ontvanger te treffen. Ook leuk is te vermelden waarom je dit boek een ander gunt of wat het boek jou heeft gebracht. Schrijf dit op het pakpapier of bevestig een kaartje aan het boek.
鈥 Van 17 tot en met 24 december kun je je pakje tijdens onze openingstijden komen inleveren 茅n er zelf een uitzoeken.
Wij nodigen je van harte uit om bij VERS alvast een begin te maken in je VERSe leesvoer, dan zorgen wij voor de chocolade! De belangrijkste spelregels zijn: - GUN - GEEF - DEEL (kan via social media onder #Versleesvoer)
Heb jij een boek waar je graag een onbekende blij mee wilt maken?
X